В Україні школи перейшли на новий стандарт харчування: чим тепер годуватимуть школярів
В Україні з 1 січня закінчився перехідний період оновлення процесу закупівель та освоєння нових технологій приготування страв у шкільних закладах.
Наразі реформа шкільного харчування повинна запрацювати повною мірою, повідомиляють в Держпродспоживслужбі.
Зокрема тепер усі шкільні заклади зобов’язані при формуванні меню зменшити кількість цукру у 2-2,5 раза, збільшити кількість фруктів до 100 г та зменшити кількість хліба на один прийом їжі. А також збільшити в раціоні школярів кількість м’яса птиці та молочних продуктів.
Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди.
Читайте також: Олена Зеленська пропонує запровадити у школах уроки культури харчування
Разом з тим, у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.
Нагадаємо, комунальне виробниче підприємство по організації харчування у навчальних закладах розробило і затвердило в Держпродспоживслужбі чотиритижневе меню для учнів шкіл на 2022 рік.