"АКТИВИСТ" - Последние новости Украины за сегодня
Пятница, 31 марта, 2023
Погода
RU UK
Безрезультатно
View All Result
  • Головна
  • Закарпаття
    • Новини Берегово
    • Новини Сваляви
    • Новини Ужгорода
    • Новини Хуста
    • Новини Чопу
  • Львів
  • Прикарпаття
    • Новини Івано-Франківська
  • Буковина
    • Новини Чернівців
  • Волинь
    • Новини Луцька
    • Новини Рожище
  • Поділля
    • Новини Тернополя
    • Новини Хмельницького
  • Рівне
  • Кримінал
  • Економіка
  • Спорт
    • Новини боксу
    • Новини футболу
  • Бізнес
  • Головна
  • Закарпаття
    • Новини Берегово
    • Новини Сваляви
    • Новини Ужгорода
    • Новини Хуста
    • Новини Чопу
  • Львів
  • Прикарпаття
    • Новини Івано-Франківська
  • Буковина
    • Новини Чернівців
  • Волинь
    • Новини Луцька
    • Новини Рожище
  • Поділля
    • Новини Тернополя
    • Новини Хмельницького
  • Рівне
  • Кримінал
  • Економіка
  • Спорт
    • Новини боксу
    • Новини футболу
  • Бізнес
Безрезультатно
View All Result
"АКТИВИСТ" - Последние новости Украины за сегодня
Безрезультатно
View All Result
Головна Новини Поділля

Смачні та корисні сніданки: п’ять варіантів страв

05.03.2023
в Новини Поділля, Новини Хмельницького
0
поширень
Share on FacebookShare on Twitter

Снідаємо ситно та поживноСнідаємо ситно та поживно. Фото: з архіву

Здоров’я організму залежить безпосередньо від якості споживаної їжі.

У вихідні, коли не потрібно поспішати на роботу чи навчання і з’являється більше вільного часу, нарешті можна побалувати себе та родину смачним сніданком. Корисна їжа допоможе не лише отримати заряд енергії, але й створить гарний настрій на день.

Ми підготували для вас добірку різних варіантів сніданків, аби кожен знайом щось до свого смаку. Традиційні солодкі сирники та млинці, а ще екзотичні граноли, швидкі кекси, традиційні яйця у незвичному приготуванні – покрокові рецепти у нашому матеріалі.

Сирники з бананами, горіхами та курагою

Смаколики виходять ніжними, м’якими й дуже ароматними.

Інгредієнти:

500 г домашнього нежирного сиру, 2 яйця, 5-6 ст. л. манки, 1 великий стиглий банан, жменя подрібненої кураги, 34 склянки мелених волоських горіхів (попередньо підсмажених), ванілін, 2-3 ст. л. цукру, дрібка солі, борошно – для обкачування, олія – для смаження.

Приготування:

  • В комбайні збити сир, цукор, сіль, ванілін та яйця (можна використовувати блендер, або ж перетерти сир двічі крізь сито). Окремо розім’яти банан на пюре й додати його в сирну масу. Всипати манку (її вам може знадобитися більше чи менше – все залежить від консистенції вашого сиру). Додати мелені горіхи та подрібнену курагу.
  • Масу ретельно вимісити.
  • Формувати невеличкі сирнички, обкачуючи їх у борошні.
  • Осмажити на олії з обох боків до золотавої скоринки. Викладати сирники на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
  • Подавати зі згущеними молоком, джемом чи сметаною.

Яйця «Пашот»

Це яйця, зварені в гарячій воді без шкаралупи. Смак такої страви дуже ніжний, кремовий, м’який. Вони можуть бути основним інгредієнтом сніданку, доповнивши їх свіжими овочами, сиром та гарною презентацією, або ж стати частиною іншої страви.

Інгредієнти:

2 яйця, морська сіль, суміш перців мелена, 4 ч. л. оливкової олії. Додатково: харчова плівка.

Приготування:

  • У невелику мисочку встелити харчову плівку, складену у два шари.
  • Налити приблизно чайну ложку оливкової олії, посолити й поперчити.
  • Обережно вибити яйце. Знову трохи посолити, поперчити, налити чайну ложку олії. Загорнути плівку так, щоб там майже не залишилося повітря.
  • Воду в каструлю налити майже до країв. У киплячий окріп занурити яйця (вогонь повинен бути сильніше середнього) й відразу ж ввімкнути таймер на 3,5 хвилини.
  • Потім яйця витягнути за «хвостики» заготовок, розгорнути й одразу ж подати.

Кекс у чашці за 3 хвилини

Чудовий смаколик для сніданку до чаю. Готується швидше, ніж оладки чи сирники.

Інгредієнти:

На чашку 0,5 л: 1 яйце, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. молока, 3 ст. л. олії, 1 ст. л. какао, 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. розпушувача, жменя журавлини, ванілін. (Можна додати горішки, шматочки шоколаду, цукати, мак, журавлину, родзинки тощо).

Приготування:

  • Чашку змастити олією. Окремо збити яйце з цукром і ваніліном, додати молоко, олію, какао. Просіяти борошно і розпушувач (консистенція — рідка сметана). Додати журавлину.
  • Налити тісто в підготовлену чашку (суміш має доходити до половини чашки). Поставити в мікрохвильовку на звичайний режим «розігрів» на 3 хвилини.
  • Потім перевернути кекс із чашки на тарілку та розрізати шматочками. За бажанням, полити зверху йогуртом, сметаною чи шоколадною глазур’ю.

Гранола

Гранола складається із вівсяних мюслів, горіхів, насіння, сухофруктів і меду, іноді повітряного рису. Все це запечено до хрусткого стану й карамельного кольору. Гранолу їдять із молоком, додаючи ягоди та фрукти. Розбавляють йогуртами та соками, роблять дієтичні батончики.

Інгредієнти:

300 г вівсяних пластівців (можна швидкого приготування або ж готова суміш мюслі), 180 г горіхів та насіння (волоські, арахіс, мигдаль, кунжут, насіння льону, соняшника та гарбузове), 125 г яблучного соку, 125 г меду, 60 г олії, 1-2 ст. л. кориці , по дрібці солі та перцю, 180 г сухофруктів.

Приготування:

  • Горіхи (попередньо підсушені на сковорідці) нарізати шматочками та з’єднати з насінням. Потім змішати в мисці разом із пластівцями.
  • Розчинити в сотейнику мед, сік, олію, корицю, сіль і перець (кип’ятити не потрібно). Вилити гарячу рідину в сухі інгредієнти й ретельно все перемішати. Потім викласти у форму, встелену пергаментом, розрівняти.
  • Випікати в духовці при 160°С від 40 хвилин до години. Діставати форму слід через кожні хвилин 10 й ретельно все перемішувати. Це потрібно для того, щоб гранола добре й рівномірно пропеклася.
  • Після того, як вийняли деко з духовки – дайте суміші повністю охолонути. Спершу вона буде досить м’якою, навіть вологою. При охолодженні текстура стане хрусткою. Колір має бути золотаво-бурштиновим.
  • В готову гранолу додати подрібнені сухофрукти на свій смак і знову все перемішати. Скласти у будь-яку ємність із кришкою.

Французькі макові млинці

Мак робить млинці особливими й робить незвичним їхній смак.

Інгредієнти:

200 мл молока, 2 яйця, 20 г сухого маку, 50 г цукру, 125 г борошна, 2 ст. л. оливкової олії, ванілін, дрібка солі.

Приготування:

  • Підігріти молоко в мікрохвильовій печі. Мак залити окропом, ретельно перемішати ложкою та відкинути на ситечко, щоб стекла зайва вода.
  • Яйця збити міксером разом із цукром, сіллю та ваніліном. Додати до яєчної суміші мак і борошно. Ретельно перемішати до однорідності вінчиком. Тонкою цівкою влити тепле молоко та олію, не припиняючи збивання.
  • Готове тісто залишити на пів години – годину, аби мак добре набрякнув.
  • Добре розігріти сковорідку (олію не лити, смажити млинці на сухій!). Потім набирати тісто маленьким черпачком, виливати порцію на сковорідку й смажити млинці з обох сторін до золотавого кольору.
  • Подавати можна як з різноманітними начинками, так і просто «пусті» зі сметанкою
Предыдущая новость

На Шепетівщині ще одна парафія приєдналася до ПЦУ

Следующая новость

Втрати ворога на ранок 4 березня

Похожие статьи

Ясен на майдані: 150-літню пам’ятку в Хмельницькому можна врятувати?
Новини Поділля

Ясен на майдані: 150-літню пам’ятку в Хмельницькому можна врятувати?

31.03.2023

Півторасторічний ясен росте посеред пішохідної алеї на майдані Незалежності. Фото: автора Позиція фахівців з догляду за деревами, екологів та місцевої...

У квітні на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби
Новини Поділля

У квітні на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби

31.03.2023

З 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Фото: Pixabay.com Таку заборону впроваджують щороку, щоб зберегти рибні запаси....

У Хмельницькому на Проскурівській горів заклад громадського харчування
Новини Поділля

У Хмельницькому на Проскурівській горів заклад громадського харчування

31.03.2023

Причину пожежі наразі встановлюють. На щастя, обійшлося без жертв. Фото: ГУ ДСНС в Хмельницькій області На щастя, обійшлося без жертв....

Погода на завтра – 30 березня на Хмельниччині дещо потепліє
Новини Поділля

Погода на завтра – 30 березня на Хмельниччині дещо потепліє

31.03.2023

У четвер прогнозують сонячний день без опадів. Фото: автора Опадів у четвер синоптики не прогнозують. Похолодання, яке триває вже кілька...

Відновлюються фізично та психологічно: як у Хмельницькому проходять реабілітацію поранені захисники
Новини Поділля

Відновлюються фізично та психологічно: як у Хмельницькому проходять реабілітацію поранені захисники

31.03.2023

У Хмельницькій поліклініці МВС проходять реабілітацію поранені захисники. Фото: з Фейсбук-сторінки поліції Хмельницької області У реабілітаційному центрі на базі поліклініки...

Мешканця Старокостянтинова засудили за те, що до смерті побив чоловіка
Новини Поділля

Мешканця Старокостянтинова засудили за те, що до смерті побив чоловіка

31.03.2023

Суд визнав винним 44-річного жителя Старокостянтинова у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. Фото: ілюстративне pixabay.com Потерпілий помер...

Следующая новость
Втрати ворога на ранок 4 березня

Втрати ворога на ранок 4 березня

Please login to join discussion

ОПРОС

Коли завершится війна з РФ?

Просмотреть результаты

Загрузка ... Загрузка ...

Популярные новости

Обновлённый BMW X5 M 2023 — АВТО НОВОСТИ
Автоновини

Обновлённый BMW X5 M 2023 — АВТО НОВОСТИ

14.08.2022
Внесено зміни до Програми підтримки військової частини Т0950, розташованої на території Чопської міської територіальної громади на 2022 рік
Новини Чопу

Внесено зміни до Програми підтримки військової частини Т0950, розташованої на території Чопської міської територіальної громади на 2022 рік

22.06.2022
Подяка за за подарований генератор (ФОТО)
Новини Чопу

Подяка за за подарований генератор (ФОТО)

02.01.2023
Микрозаймы Украины
Бізнес

Микрозаймы Украины

29.03.2023
Рестайлинг Volkswagen Touareg 2023 — АВТО НОВОСТИ
Автоновини

Рестайлинг Volkswagen Touareg 2023 — АВТО НОВОСТИ

14.01.2023
На війні загинув Богдан Пазник з Меджибізької громади
Новини Поділля

На війні загинув Богдан Пазник з Меджибізької громади

26.03.2023
Бодибилдинг
Спорт

Что такое спортивная фармакология для бодибилдинга? На что обратить внимание, когда хотите купить?

19.10.2022

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ «АКТИВІСТ»

логотип сайту

Всі категорії новин

  • Автоновини
  • Без рубрики
  • Бізнес
  • Волинь
  • Закарпаття
  • Кримінал
  • Нерухомість
  • Новини Берегово
  • Новини боксу
  • Новини Буковини
  • Новини Івано-Франківська
  • Новини Луцька
  • Новини Поділля
  • Новини Рожище
  • Новини Сваляви
  • Новини Тернополя
  • Новини Ужгорода
  • Новини футболу
  • Новини Хмельницького
  • Новини Хуста
  • Новини Чернівців
  • Новини Чопу
  • Новости Винницы
  • Новости ЖКХ
  • Новости культуры
  • Новости Львова
  • Новости общества
  • Новости Одессы
  • Новости Полтавы
  • Новости Сум
  • Новости Харькова
  • Новости Херсона
  • Новости Черкасс
  • Новости Чернигова
  • Политика
  • Регіони
  • Рівне
  • Спорт
  • Технологии
  • Шоубізнес
  • Экономика

Останні новини

Ясен на майдані: 150-літню пам’ятку в Хмельницькому можна врятувати?

Ясен на майдані: 150-літню пам’ятку в Хмельницькому можна врятувати?

31.03.2023
У квітні на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби

У квітні на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби

31.03.2023
У Хмельницькому на Проскурівській горів заклад громадського харчування

У Хмельницькому на Проскурівській горів заклад громадського харчування

31.03.2023
  • Головна
  • Закарпаття
  • Львів
  • Прикарпаття
  • Буковина
  • Волинь
  • Поділля
  • Рівне
  • Кримінал
  • Економіка
  • Спорт
  • Бізнес

© 2022 Информаційний портал "Активіст" - незалежна спілка журналістів України.

Безрезультатно
View All Result
  • Головна
  • Закарпаття
    • Новини Берегово
    • Новини Сваляви
    • Новини Ужгорода
    • Новини Хуста
    • Новини Чопу
  • Львів
  • Прикарпаття
    • Новини Івано-Франківська
  • Буковина
    • Новини Чернівців
  • Волинь
    • Новини Луцька
    • Новини Рожище
  • Поділля
    • Новини Тернополя
    • Новини Хмельницького
  • Рівне
  • Кримінал
  • Економіка
  • Спорт
    • Новини боксу
    • Новини футболу
  • Бізнес

© 2022 Информаційний портал "Активіст" - незалежна спілка журналістів України.